Viktorious på New Romantic Radio 26/5

söndag 26/4 (15.00-16.00) kommer the automatical stylee amplifier, Viktorious, gästa New Romance Passie på the super sensation radio station, THS Radio. Förutom lite personliga favoriter på spellistan så utlovas tunga hemkok signerade sveriges kanske främsta producent. Digitala raggatuffin' vibes till roots.

Som vanligt gäller det att tune in på THS Radio 95,3mHz om du bor i Stockholm eller via http://www.thsradio.se om du bor i Kalmar.

 

 

Little John & Billy Boyo


Little John & Billy Boyo - What You Want To Be + Disc Jockey
Roots Radics & Professor - Combination
(1982, Rusty Intl.)


En av mina mest spelade tolvor senaste tiden. Köpte den för löjligt låga £3. Nästan skrattretande. Skicket var beskrivet som VG; det som nådde mig var en dammig men näst intill ospelad skiva.

Över en helt sinnesjukt tung mix av rytmen till »Every Tongue Shall Tell« visar Little John hur han kom att bli en av de mest respekterade i dancehallkretsar. Han inleder med sitt kännetecknande singjayande och efter sångversionen följer han sig själv deejayandes, ihop med Billy Boyo. Jag älskar den improviserade och bubblande stilen de har. Det känns mer genuint och nära hur jag tänker mig att det lät på en dans. Ganska nochalant ändrar Little John sin sångstil till deejaymode och börjar lätt slarvigt att rulla sina »r« precis som rootschattare i stil med Dillinger och Clint Eastwood gjorde ett par år tidigare. Billy Boyo gör en förvånansvärt blek insats jämfört med sångaren som håller låten uppe igenom samtliga sex och en halv minuter. På andra sidan bjuds vi på en överjordisk dub av Roots Radics med mixen gjord av Professor. Oerhört kreativ och spännande. En sån typisk dubversion man kommer att mäta andra dubsidor mot i framtiden.

»Tell me what you want to be. Tell me what you want to be! You want to be a disc jockey!« special request fi mi bredder Canon Me!

Little John & Billy Boyo - Tell Me What You Want To Be + Disc Jockey (ett kort och slafsigt ihopmixad smakprov)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0