Meditative + Channel One

partyredo

Ett kort inlägg på en provisorisk internetuppkoppling. Redan andra kvällen i Norge bjöds det på finbesök. Svenska rootsstomparna Meditative Sounds spelade en kväll ihop med Channel One från London. Session hölls vid Hausmania - en skatehall i centrala Oslo. Det var härligt att bägge sound höll sig mest till klassiska rotstycken från 70- och 80-talet. Några stora låtar som spelades var bland annat Sylford Walkers - Deuteronomy (som man inser hur fantastisk den är först efter att ha hört den genom boxar), Bob Marleys - Exodus, Burning Spear - African Cry Blood och även lite nyare men fina alster som Twinkle Brothers - Repent (Channel 1 dubspecial!). Vad som saknades var dock lite militant DEB från 70-talet.

Meditative hade med sig Lion på micken som alltid är en fröjd att höra. Sveriges mest komplette mick-man? Channel One hade en Ras Kayleb som var grym men aningen torr. Vi är ju klar bortskämda i Sverige när det kommer till reggaepublik. Även om det var ett helt OK antal närvarande så saknades ju reggaefantasterna. Ingen ital steppin, inget stompande till rhydim. Synd.

Vi stegade i alla fall hemåt kring fyra på morgonen (se nedan) då det redan hade börjat ljusna och ömheten från basgångarna sakta men säkert släppt.

utomlands

Kommentarer
Postat av: Björn Owen Johansson

Ni ser ut att bo flådigt, och strumpmästaren tycks ha tappat en sko.



Steppit' ina style!

2009-06-10 @ 19:34:45
URL: http://Http://www.reggaegalore.se
Postat av: Snarkus

w-i-c-k-e-d!

2009-06-26 @ 14:14:21
URL: http://blog.sparkus.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0