A flickr and splash of dub!

Betar fortfarande av mina skivscans. Här har ni lite dub. Från superobskyr dancehalldub till coolaste engelska dubben. Samtliga skivor är solida nog att bygga hem på. Hoppas ni gillar!
revolutionaries_outlawdub chemist_dubsplash84
mawamba_dub iroy_cancerdub

Kommentarer
Postat av: Martin Blomqvist

D-Roy plattan är grym!!! Cancer Dub likaså!! Tror Crucial Bunny mixade denna men kan ha fel.... Kolla biderna på itdread.com , skulle tro att bilderna på I Roy och Tommy Mccook är från den sessionen.... Peter Chemist plattan låter intressant.... Dub Prescription på Kingdom är en av mina favorit dubplattor, 10 spänn på gamla NK 1989 (?). Av någon anledning hade NK´s skivavdelning en drös med Kingdom Lp´s i sina REA backar. Hittade typ fyra Scientist plattor samt den där Chemist plattan - 10 kr/st!!! Those were the days!!!!

M

2011-05-18 @ 23:00:40
Postat av: Joakim Romantic

Yo, Martin!



Just det ja. De fotona tänkte jag inte ens på. För fotot där I-Roy står vid mixingbordet är ju på baksidan av LP:n. Egentligen borde man kunna maila henne och fråga hon lär ju veta om någon.



Det verkar som det funnits en hel del grymma skivor på rea i Sverige. Bland annat verkade hela Burning Sounds-katalogen nästan funnits tillgänglig för småslantar. Hade väldigt gärna haft Star Wars Dub och Black Magic Dub.



Du kommer väl den 28:e får man hoppas?

2011-05-18 @ 23:55:29
URL: http://newromantic.blogg.se/
Postat av: Martin Blomqvist

Ska definitivt försöka komma men har en höggravid kvinna hemma och en liten flicka som ränner runt benen så vi får se..... är sjukt peppad att få se er in action..... soundtapet från förra dansen lät finfint......

I slutet av 80 talet fanns det ju ganska många skivbutiker i stan och man kunde hitta riktigt bra plattor både här och där... kommer ihåg en bra butik vid Norrmalms torg, "Sterling" hette den, de var specialister på klassik musik har jag för mig, köpte bl.a.Big Youth Natty Cultural Dread plattan där. De hade av någon anledning en riktigt bra Reggae sektion. Det fanns en mycket bra affär i medborgarplatsens t-bane uppgång vid folkungagatan där det nu ligger en skomakare. De hade en sjukt bra reggae sektion och en ännu bättre second hand sektion där man kunde göra riktiga fynd. Det grämer mig att man missade många plattor på den tiden för att man var insnöad på en viss grej.... oj oj oj..... so it go!

2011-05-19 @ 20:27:52
Postat av: Joakim Romantic

Oj! Vilken fantastisk anledning att missa. Får hoppas att du hittar en liten stund att komma men grattis hur eller hur.



Det känns bittert att ha missat Stockholms reggaescen under 80-talet fram till mitten av 90-talet. Det känns som att när jag kom hit 2003 så hade scenen redan stagnerat mer eller mindre.

2011-05-20 @ 13:24:32
URL: http://newromantic.blogg.se/
Postat av: Martin Blomqvist

Tackar o bockar! Ha ha...... hur eller hur..... typiskt småländskt uttryck.... min sambo är från Oskarshamn och använder det titt som tätt....

Alltså reggaescenen i Stockholm har alltid varit underground men det är klart det är lätt att bli nostalgisk när man tänker tillbaks framförallt på alla skivbutiker och plattor som fanns tillgängliga.... men det fanns ju inget New Romantic sound back in the day med feta boxar och sådan selection och kunskap och det är något som kidsen (och jag själv) kommer vara nostalgiska över om 15-20 år.

Big up yourselves!!!!

M

2011-05-20 @ 18:53:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0