Lite till Flickr!

Det har visat sig att min trofaste vän, scannern, har gått och dött. Om jag inte får den att funka igen så kommer det nog dröja tills fler scanningar kommer. Vilket är oerhört surt då jag inte heller kan scanna tolvor/singlar för att skriva om på bloggen. Har förvisso massvis med gamla scanningar av 12"/7" som jag inte skrivit om än ... men det är alltid roligare att skriva om nya grejer. Nåväl.
 
Två nya flickr-scans av två otroligt bra digitala roots-album. Jag vet inte vilken av dem jag tycker är bäst men vet att jag inte skulle kunna acceptera min skivsamling utan någon av dem.
 
jamaielshabaka_landoftherisingsun rootslepkie&potchiemarshall_lastillusion

New Romantic Possee med karibisk buffé!

http://www.facebook.com/olandroots -- Mer info här.

Flickr!

Ett vokal-album och två dubplattor. Har tre färdigscannade skivor till att beta av och sen kan jag börja scanna in på nytt igen (tappar lusten när scansen ligger ett tag och sen blir de bara ett jobb att slänga upp dem).

rootsradics_rootsdubstyle duboutherblouseandskirt_vol1dingles_happiness  

Dubplates, soundtapes och vinyler — Varför valde Jamaica sina musikformat?

 
Som en del av en KTH-kurs om mediekultur skrev jag en artikel om vilka anledningar det finns till att Jamaica hade sina preferenser inom musikformat som skiljde sig så stor del mot andra delar av musikvärlden.

Jag slängde upp den i fall att någon skulle tycka att det är intressant. Har jag helt fel i min analys är ni välkomna att skriva en kommentar. :)

Artikeln (som är en PDF på blyga, dryga sex sidor) finns att hitta här:
Dubplates, soundtapes och vinyler — Varför valde Jamaica sina musikformat?

RSS 2.0