Soundtape 110421Här kommer även tapet för dansen.
http://www.talawa.fr/media/sthlm-dub-club-3-earth-vibration-new-rom-QbCqy
Mikrofonen låter dessvärre lite dåligt men det ska vi lösa till nästa dans. Den 28:e maj alltså...nästa dans.. 28:e maj.

Tack för senast!

Joakim Romantic, 21/4-2011
Nästa gång är 28 maj i Solna och då kör vi vår första helt egna session. Maila newromantichifi@gmail.com för mer information (då det krävs medlemskap)!

Come what may. I'm taking my stride.

Chantells - Rose Marie

Chantells - Rosemarie
Chantells - Back In These Arms
Germain Revolutionary Sounds 12", 1979 (#KKMastering)
Producerat av Donovan Germain & Sam Bramwell?»Rosemarie come to me« är de första orden som yttras och vanligtvis konnoterar dessa uppmaningar en auktoritet tyngd av ägande. När den här tolvan släppts så var Chantells karriär mer eller mindre över. Tommy Thomas och Lloyd Forrester, de andra medlemmarna i trion hade åkt in i G.P. och den lilla glans de lyckats bygga upp vid Phase One måhända tappade inte sin lyster men den förpassades in i skuggan. Likt de två andra låst till en tid och plats. Kvar var Sam Bramwell som försökte sig på en solokarriär och jag kan bara anta att det här är en av de sista släppen under namnet Chantells. Kanske det är därför uppmaningen till Rosemarie är ett nederlag. Fjättrat i underkastelse snarare än någon annat. Texten är så innerlig och uppgiven att det blir olidligt att lyssna på skärvor av en kärlek. De stöter in i mig och bryts av.

»I'm going to see Rosemarie right now.
She told my best friend that she crazy about me.
It's like a dream come true.
Yes, I am her secret admirer too.
But I don't like the way she flirts around.
But to me she's my big love and devotion.
My Rosemarie, come to me.

She won't be aware of me. Oh no.
She surely gonna get a surprise.
She might make a fool of me. I don't know.
But come what may. I'm taking my stride.
And maybe she'll just confess her love to me
and tell me she will always be my Rosemarie.
Come to me.«

Blåssektionens eleganta arrangemang över rytmen får låten att vändas till något annat när dubversionen väl kommer in. Dub har den makten. Trumsektionen stegar ursinnigt framåt och basgången rullar jämsides. Som om vore det en dialog mellan Bramwell och spelarna av instrument.

Sam Bramwell dog i skotlossning efter att ha försökt råna en malmfabrik. Sorg följer sorg.

Dubplates

sound system

Jag lyssnar på Digikillers senaste släpp och är så otroligt glad över att de äntligen har släppt »Rocks & Mountains«. Denna odödliga dubplate som finns på otaliga soundtapes och varje gång spelar så hårt att ynglingarna steppar i raseri vid dansen.

Nu kan man bara hoppas att det blir flera klassiska dubplates som återsläpps. Mina fem högst önskade skulle nog vara.

1. Tony Jr. - Dancing Feet - Lloydie Coxsones legendariska dubplate som dödade vilket motstånd som helst. Renaste formen av rub-a-dub. Om du älskar papa Coxsone så passa på att röra dina dansande fötter. Sången över en rytm som alternerar mellan hårdhet och likgiltig coolhet.

2. Tony Tuff - Come Along - Rastasoundet Jah Love Muzik med Briggy the General på micken spelar ofta de allra coolaste dubplatesen i mitt tycke. Ett ljud välsignat av hans majestät men alltid i en rub-a-dub-stil. Så när de drar en plate med Tony Tuff över Truth & Rights-rytmen så är den inte i fantastiska ursprungsversionen men snarare i en lika underbara 80-tals-mix som andas High Times. »Come Along« kan jag bara anta att låten heter utifrån vad han mässar i refrängen. Special request till »Dance In the Area« som är i princip lika fet men finns tillgänglig som en aningen sämre mix på hans Volcano-LP.

3. Junjo - Brutalization - Jag har letat efter den här i flera flera år och fortfarande undgår låten mig. Jag hade inte ens hört den tills nyligen. Men där på ett gammalt Shaka-tape (som jag inte kan hitta längre!!! någon som har en aning om vilket det kan tänkas vara?) så finns den. Junjo i en vrede jag aldrig hört tidigare. Nästan ond.

4. Tetrack - Chant Down War - När Rodigan clashade Barry G 1985 så var sleng teng fokusen. Vem som kunde dra flest cuts. För mig ligger dock storheten i clashen på tre låtar. Barry the boogie monster drar Pampidoo på en drivande jamaicansk stepper och Pampi själv ber Rodigan the Gorgon att packa och åka hem för den här clashen är utspelad. Rodigan själv drar två Gussie-producerade alster som Hopeton Lindos coola, samlade »Road Block« och framför allt Tetracks »Chant Down War«. Inspelad samtidigt som deras otroliga showcaseplatta så är det här den låten som saknas på albumet. En av Tetracks absolut bästa låtar.

5. Lloyd Ruddock - Conquering Lion - Aldrig i mitt liv har jag tidigare hört en så majestätiskt låt. Pianot får molnen att skingra sig och skimrande längtan skina. Sångaren, som enligt rykten ska vara King Tubby's bror (som jag dock enligt andra källor fått höra dementeras av densamme), sjunger ödmjukt och sobert över rytmen. Det går inte att beskriva hur vackert det är.

...och respekt till bubblaren Frankie Paul - Babylon Man (next cut till »Right Time« av densamme på Freedom Sounds 7")

eBay...

zukieazukieb

Originalutgåvan av Tappa Zukie In Dub är en sån platta jag tänkte att jag aldrig, aldrig, aldrig skulle äga. Utan tvekan en av de fetaste och mest obskyra dubplattorna som släppts. Så kom den upp på eBay och gick för €10. Jag var inte med i budgivningen.

Grattis till vem det än är i reggaevärlden som vann den. Ett av de absolut bästa kapen som gjorts.

Ingen radio idag!

För att kompensera detta så ska jag försöka skriva något till bloggen istället under kommande vecka!

King Tubby
+ en liten bonus som plåster på såren så får ni King Tubby i sina fisiga underkläder. Cool an' breezy trousers med fläkten igång och en reel to reel i bakgrunden.

Flickr Connection!

toyan_toyannicodemus_gunmanconnection

Två klassiska deejayplattor. Hoppas ni gillar dem lika mycket som jag gör! Hade egentligen en tredje deejayplatta med Welton Irie jag ville få upp samtidigt som jag tror hade passat. Men scannern har börjat strula och jag är rädd att efter åtta år så kanske den börjar ge upp.

Volcano Revisited är äntligen släppt!

Volcano Revisited

Plocka upp den! Här exempelvis.

Läs mer här;

Spellista 27/3-2011

Junior B - Black & White

Efter en liten session hemma hos Jah Pockets med steppers från tidigt 2000-tal så bestämde vi oss för att göra en liten detour. En eventuell uppvärmning för nästa veckas show då vi gästas av Earth Vibration.

1. King Tubby - Bag-A-Wire (Blood & Fire 10")
2. Dub Judah - Kinte Kloth (Dub Jockey LP)
3. Leroy Mafia - Beware of Your Enemies (Sip A Cup 10")
4. Frighty & the Offbeat Posse - Jah Jah Is Coming (Jah Tubby's 10")
5. Dixie Peach - Pure Worries (Jah Tubby's 10")
6. Sandeeno - Put Down the Gun (Universal Roots 10")
7. Ras Nyto - Tribulation (King Earthquake 10")
8. Iration Steppas - Locks (Dubhead 10")
9. Junior B - Black & White (Eastern Sher 12")
10. Don Angelo - Call on Jah (Digital English 10")
11. Ranking Joe - Call Pon Jah (Digital English 10")
12. Rico & Lionpaw - Mountain of Wareika (Cultural Warriors 7")

Ladda ner showen här;
http://www.megaupload.com/?d=O3DJ1SIE

RSS 2.0