Reality mi a deal wit'

Hade en överjävlig elektronik-tenta idag. Har pluggat som en galning för att försöka knipa åt mig de där löjligt låga 1,5 hp som tentan innebär. Möts av ett monster när jag bläddrar förbi försättsbladet. Vi får se hur det gick om två veckor eller något. Insha'Allah...

Om två veckor ungefär så åker jag till Oslo för att jobba. Det blir likt förra sommaren hårt arbete på Tollpost. Pengarna ska främst finansiera mitt liv och mina studier men även något jag drömt om en längre tid. Nedan är en simpel Google SketchUp-skiss jag gjorde av en liten del av helheten. Ni får gissa vad det är en del av. :) New Romantic Possie - the rub-a-dub rulers!
x1sub

Lyssnar just nu på lite grymma discomixar. En skitfet Fashion 10" med Johnnie Clarke, från -97, vid namn Young Rebel. Digitalt och faktiskt riktigt riktigt bra. Inte alls så anonymt som jag kan tycka att massvis låtar från den studion, den tiden, den artisten, kunde låta. Har även lyssnat massvis på rockers och tidig steppers! Att Linval Thompson är en av mina favoritproducenter från just den tiden är det ingen tvekan om och hans skiva med gruppen Mystic Eyes är helt otrolig. Några av de hårdaste steppande slag från slummens hjärta ryms på den katastrofalt mixade plattan Mysterious. Mystic Eyes var en ganska kortlivad och underskattad grupp (där sångaren Anthony Johnson även ingick) som förutom för Linval även spelat in för Lee Perry som Mystic med otroliga »Forward With Jah Orthodox«. En låt som i förbigående förespråkar slopandet av skatter på inkomsten (mitt socialistiska hjärta drabbas av kramp).

Mystic EMP

De har även under namnet Mystic EMP spelat en en helt otrolig låt vid namn »Reality«. Jag vet inte vem producenten är och det står inte på skivetiketten. Jah Thomas gästar på deejayversen men jag tvivlar på att det skulle vara hans produktion (även om det påstås det på någon sida jag googlade fram). I vilket fall är det en drivande rytm som med sin mullrigt fundamentbrytande bas väller fram åt alla håll. Sången är opolerat mässande och harmonierna hungrande hårda. Den dåsige Jah Thomas följer och gör en av sina bästa insatser där han uppmanar jämlikhet och rättvisa för alla. Satans rike måste falla. En lååång dub följer på b-sidan. En av mina absoluta favorit-12" för tillfället.

His Majesty är en bra skivetikett för övrigt. Det verkar vara ett underbolag till Burning Sounds men mer fokuserat på rötter och kultur. Har en fin tolva med bland annat Keith Douglas (produktion av Pablo Gad) på just His Majesty.

Kommentarer
Postat av: Prinsen

Gick inte Mystic även under namnet The Mystic och Mystic I? Forward With Jah Ortodox går ofta varm här hemma, oftast precis innan lön.

2009-05-19 @ 22:33:19
URL: http://www.bababoom.se
Postat av: Skeng Bubbler

Jo, jag skrev ju ovan att de spelade in låten som Mystic? Mystic I har jag läst någon gång att de spelat in som men jag kan inte minnas något vinylsläpp där det stå så. I är ju oerhört likt Eye ... så det kanske är en felhörning som fortplantat sig eller så. Ingen aning. På LPn står det iaf Mystic Eyes, på Perryproducerade 7" står det Mystic och på 12" ovan står det Mystic EMP som sagt.

2009-05-20 @ 04:06:27
URL: http://newromantic.blogg.se/
Postat av: Prinsen

På just Forward With Jah Ortodox sjuan är det "Mystic I".. Fast det är visserligen enligt RKR-databasen, så det lär ju inte stämma med vad som egentligen står på själva sjuan. Sen är det ju ändå en visst skillnad på Mystic och THE Mystic. Mystic låter ju som en person, The Mystic mer som en grupp. Fast varför droppa S:et i slutet? Är Mystic M samma? Krångel Krångel..

2009-05-22 @ 08:46:49
URL: http://www.bababoom.se
Postat av: Skeng Bubbler

Nu har jag förvisso inte originalpressen av »Forward ..« men på Black Art 7" jag har sett så står det rätt och slätt Mystic. Ganska säker till och med på att jag sett någon 7" där de står som Mistic.Angående Mystic M har jag tänkt på det ett längre tag för jag har bara sett en 7" med det namnet och där är låten tillägnad Mystic M (Lesburn Clarke). Just den låten var bland det sista Lee Perry spelade in i Arken -79 innan han brände ner den. Jag tänker mig att Lesburn Clarke är en av originalmedlemmarna som fortsatte med namnet när Anthony Johnson lämnat gruppen.Hehe ... jo. Ett land där ett gruppnamn aldrig stavas likadant där är The jätteviktigt. Heptones eller THE Heptones. Twinkle Brothers eller THE Twinkle Brothers. Njäe...RKR är inte världens mest pålitliga databas tyvärr.

2009-05-22 @ 12:47:49
URL: http://newromantic.blogg.se/
Postat av: Magnus

Cool with the speaker project! Something I definitely want to experiment with myself in future. Do you have a specific plan or guide you're going to follow?

2009-05-22 @ 15:01:50
Postat av: Skeng Bubbler

Hail up the man Magnus!At the moment we're just saving up dunza. It seems we're going to have X1 Subs as can be found at Speakerplans.com. About the rest we have to think though. We're really novices when it comes to this. Hopefully a friend of mine will help us out.

2009-05-22 @ 15:05:11
URL: http://newromantic.blogg.se/
Postat av: Prinsen

Jag har sett orginalpressen (som inte dyker upp på popsike av nån anledning) men minns inte om det var samma gruppnamn som på nypressen som kom för några år sen. Precis som att Mystic Eyes blev Mystic I så känns det kanske inte så långsökt att Mystic M blev Mystic EMP?Även fast det är mest är krångel med alla omstavelser på gruppnamn kan jag tycka att det rätt kul när man aldrig vet säkert vem som spelade in vad.. Lite detektivarbete nästan.

2009-05-23 @ 03:09:01
URL: http://www.bababoom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0