Lovers take over

Lovers

Träffade Jens idag (inlägget började skrivas för någon vecka sedan egentligen) för att skriva ut biljetterna till Londonresan och för att socialisera i god ton med en nära vän. Hungriga men fattiga med de nyutskrivna biljetterna i fickan styrde vi gideonstövlarna mot Orontes Kebab där vegetariska tallrikar stod på agendan. De brukar vara rikligt tilltagna för en uthärdningsbar slant. Över besvikelsen till tallrikar som, till skillnad mot mig, gått på diet och minskat avsevärt i omfång diskuterades bland annat lovers rock. Jens är en oerhört stor fan av musiken (ni har väl inte missat hans special?) och personen jag vänder mig till när jag vill krokas upp med de ärliga tonerna av naiv förälskelse.

Det är orättvist hur lovers rock behandlas. Då det utan tvekan är den genren som diskrimineras mest inom reggae. Hur många reggaetillställningar i Sverige har exempelvis lovers-sessioner? Jag brukar känna att riktig rub-a-dub-försummas och det enda man får höra är samma klassiker om och om igen. Med lovers rock lyser till och med klassikerna med sin frånvaro. Inte ens om jag anstränger mig hårt kan jag minnas att höra någon av de hundratals superklassiska låtarna som hördes över hela London under 70- och 80-talet spelas ute. Jag vet inte vad anledningen kan vara att genren försummas för jag är övertygad att den gemene reggaelyssnaren skulle älska musiken om de väl gav den en chans.

När musiken föddes och hade sin storhetstid så var dess målgrupp ungdomar och framförallt flickor som tröttnat på bompande steppers och rockers. Det spelades på sena blueskvällar eller ungdomsdanser där de hormonstinna och förälskade ynglingarna kunde dansa en oskuldsfull tryckare nära varandra medan någon vuxen satt i hörnet och såg till att allt var rätt och propert. Lovers var otroligt stort under nästan två decennier men nämns knappt idag. Sannolikheten att få dansa en nära dans med en ljuvlig respektive till ett par valpiga loverstoner känns väldigt långt borta och det är skittråkigt. Reggae (med undantaget av en liten scen i England) är så likriktad och macho. En kärlek räcker inte ... ibland vill man ha mer än så.

Kommentarer
Postat av: patrik

jag ser fram emot att få dansa nära med some gals dem när ni är färdigbyggda....

najstness

2010-01-16 @ 10:13:44
Postat av: Skeng Bubbler

Yes, P. Irie. Vi hade hoppas att få sjösätta ljudet till alla hjärtans dag men det är långt överskridet tyvärr.

2010-01-17 @ 00:15:19
URL: http://newromantic.blogg.se/
Postat av: Stockholm Smygstyle

Lite för full för att läsa hela texten, men har plattan ovan, loves it!



Lovers är grymt!



Tog mig år och dar btw att hitta låten Jazzy Baby/Mama (typ) en låt, som fanns på en LP ett ex. slangde? Lovers. Återkommer med länk.

2010-01-17 @ 00:26:34
URL: http://stockholmsmygstyle.blogspot.com/
Postat av: Stockholm Smygstyle

Tog hundra år att hitta den på datorn också nu, jazz resp. baby är knepigt att söka på.



Denna inte ens bäst, men OK.



Lady Paula - Jazz (Baby) - LOVERS ROCK (UK)



-> http://www.mediafire.com/?tnoggwmjn2w

2010-01-17 @ 00:40:53
URL: http://stockholmsmygstyle.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0